Örjan vann V75 med Malmqvists Springover på Lunden

Extra V75 på Charlottenlund söndag med Copenhagen Cup som dragplåster gav en Jägersroseger signerad Tomas Malmqvist och Örjan KihlströmÖrjan körde Springover och gav 26,05 i odds, inte så ofta Örjan betalar så mycket. Men han gav Springover en perfekt löpning i stayerloppet ingående i Summer Meeting Stayerserien där Springover hade ett tillägg.
- Vi fick ett fint lopp jag kom fram i andraspår. Mycket bra gjort av hästen, här fanns ju några av våra allra bästa stayers med 20 meter bakom, sa Örjan Kihlström.
Han hade långt fram till Björn Lindbloms Tinamo Jet och Christoffer Eriksson men nådde fram på linjen. Dubbel till Jägersro alltså.
Springover vann på 1.13,6/2970 värt 100.000 danska för KGÖsterlen AB Simrishamn


Christoffer Eriksson följde upp sin V75-dubbel lördag på Åby med ytterligare en när V75 kördes söndag på Charlottenlund.
Den tog han med Re Doc från Robert Bergh som därmed på sin semester kunnat inkassera två på V75 från Christoffer Eriksson (Diamanten lördag på Åby).
Före V75 vann Joakim Lövgren Breeders Course med Excutive Caviar - mer om detta på annan sida.
Jocke blev också knappt slagen på V75 med Iago Zon av Victory Kåsgård och Birger Jörgensen.
Darling Hornline och Johnny Takter blev svårt störda till galopp i försa kurvan. Helena Burmans Darling Hornline svarade sedan för en fantastisk upphämtning till tredjeplatsen när Patricia Hastrup vann stoloppet i Summer Meeting.

Dramatik - ettan diskad i Copenhagen Cup

Copenhagen Cup fick en dramatisk avslutning. Stall Courants femårige Cruzado Dela Noche från Stefan Melander körd av Per Linderoth svarade för ett heroiskt lopp i dödens på In Vain Sund och Örjan Kihlström. Som var etta i mål med en nos. Men som blev diskvalificerad för att ha tagit ett galoppsteg kort före mål. Mycket hårt men så är reglerna.
Anders Ström i Courant kan förmodligen se fram emot en inbjudan till Elitloppet efter den här prestationen av fältets yngsta häst.
- Vi får väl se. Hade egentligen tänkt att starta i ett sprinterlopp på Hagmyren fredag före elitloppet, Jag tror inte man är speciellt intresserade av en häst med halvrad till Solvalla…
Sa Ström.

FOTNOT: V75-omgångar utomlands räknas inte in i den svenska statistikn.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: LARS JAKOBSSON/Kanal 75

2017-05-14

Jägersro, Box 9506, 200 39 MALMÖ ~ Telefon: 040-671 82 00 ~ Fax: 040-671 82 50

Webbproduktion: Ahltorpmedia AB