V86-funderingar 17 maj

En kvartett streckas i inledningen!
V86-1: 5 Elecric Light hade krafter kvar bakom Cyber Lane senast och gav ett rejält intryck. Laddas från start och körs i ledningen om PU kommer dit. 4 Borups Powerful med ett lopp i kroppen och 7 Donatello Sisu ses som hans tuffaste konkurrenter varpå jag även plockar med 2 Uptothe Chapel på kupongen.

Tarzan-duo går inte att lita på, jag streckar vidare...
V86-2: 1 Qahar Q.C. och 2 D.D.'s Perseverance kommer från Melander/Lundström och man verkar tro mest på den sistnämnde. Men ingen av dessa är att lita på varför jag streckar vidare. Ett tänkbart scenario är att 3 Ninepoints Googo tar ledningen och släpper till 4 Giampaolo Poof som sedan lär köras i spets. 11 Comte Du Pommeau satt i spets varvet kvar senast och vann på ett bra sätt. Nu med två lopp i kroppen och givet seerbud på nytt.

Spets och slut på Renda L.B.? Tja, kanske det!
V86-3: Petri Puro ligger lågt i förhandssnacket med 5 Marta Chip och visst kan det vara så enkelt att 4 Renda L.B. piper till ledningen och bara vinner. Men grundkapaciteten hos Marta Chip ska inte underskattas och då jag tidigare dessutom spelat henne med framgång vill jag ha med henne på lappen. Jag fyller på med 1 Amity och 2 Twin's Zindy från bra lägen samt 9 Philistine Face som jag ogärna kliver av på efter att ha jagat henne under en längre tid.  

Lopp i kroppen innebär tidig ledning och seger ikväll?!
V86-4: Ett montélopp där 5 Nantucket blir stor favorit. Mötte hästar som 6 Hamras One More och 7 Olympic Kronos senast och åkte då dit den sista biten mot den förstnämnde. Nu gäller dock ett lopp i kroppen, vilket innebär kraftigt framflyttad formkurva och jag räknar med toppchans till tidig ledning och seger!

Både plus och minus gällande Dracula Hornline!
V86-5: 3 Dracula Hornline kommer med två raka segrar och har formen på topp. Men Per Nordström lägger in en brasklapp...
- Ja, han har ätit lite väl mycket grönt gräs vilket kan ställa till det. Jag bytte hage på honom nu under morgonen och jag hoppas att det inte ska vara några problem. Man ska tänka på att han tjänat ganska snabba pengar och att det därmed blir tuffare emot, men trots det måste jag tro på segerchans. Inga ändringar, säger Per Nordström.
10 Alex Tröjborg har jag väntat på och sista rapporten från Tomas Malmqvist nu under morgonen var positiv. 2 Polycrates Face har styrkan och trivs över aktuell distans och det samma gäller 6 Swing Kronos och 11 Rocky Egedal. Extra plus för Swing Kronos vore barfota fram, vilket är tanken. 

Bra senast och toppchans ikväll!
V86-6: 2 Milligans School gav ett väldigt bra intryck i debuten för Stefan Melander då han endast tvingades ge vika för Makethemark. Nu med ett lopp i kroppen och dessutom ett perfekt utgångsläge innebär toppchans till seger och här har jag inte en tanke på att gardera. Vill man ändå göra det är det 4 Dante U.S. och 7 Baron Gift som gäller i första hand.

Spets och slut = spik!
V86-7: Vårt sista lopp på Jägersro denna kväll ser 5 Västerboonthenews som klar favorit. Han var senast ute på en långresa till Finland, vilket han inte trivs med men ändå var det en klart godkänd insats som tvåa bakom Twister Bi. Det blev även strul md frambalansen varför insatsen till och med kan få ett plus i kanten. Ikväll gällr laddning från start och i spets har jag svårt att se honom lägga detta lopp. Garderar man är det 2 Triplini V.P. och 3 Solvato som gäller i första hand.

Öppet lopp där jag lyfter fram en duo!
V86-8: Jag tog ett snack med Helena Burman under förmiddagen som rapporterade allt väl med 6 The True F. Jag tror att han kommer göra ett riktigt bra lopp ikväll och på en mindre lapp är han fullständigt given. Det är även 9 Camelot Sisu som har fått dålig utdelning på sin fina form den senaste tiden. Är snabb ut varför det är synd med läget, men det behöver inte vara fel att istället komma flygande till slut. Klart spelvärd och rolig även på DD-liret!

6000 rader/1500 kronor 

2-4-5-7

1-2-3-4-8-11

1-2-4-5-9

5 Nantucket

2-3-6-10-11

2 Milligan’s School

5 Västerboonthenews

1-2-3-5-6-7-8-9-10-12

Lycka till!

2017-05-17

Jägersro, Box 9506, 200 39 MALMÖ ~ Telefon: 040-671 82 00 ~ Fax: 040-671 82 50

Webbproduktion: Ahltorpmedia AB