11-årige Harry Haythrow kan fortfarande

Harry Haythrow har hunnit bli 11 år men tycker fortfarande det är roligt att tävla. Tillsammans med Peter Untersteiner avslutade "Heders-Harry" V86 på Jägersro, där åtta rätt efter storfavoriten Valeurs avslutning på Solvalla nådde upp i drygt 90.000 kronor.

Så här gick det:
Jägersro – V86-1
Fortsatt flyt för Christoffer Eriksson

Christoffer Eriksson kör i ett härligt flyt och vinner lopp i parti och minut. I första V86 satte han Borups Powerful från Tomas Malmqvist. Svarade ut Electric Light och Peter Untersteiner som kröp ner i ryggen. Sedan var det upp till Christoffer att se till så att Peter inte fick luckan. Utvändigt satt Jan Hellstedt med Emelie Hall som höll bra i dödens. Men Peter lyckades ta sig emellan hästarna och sno Hellstedt på andraplatsen och var ytterst nära Christoffer, passande nog Redhawk-fan och gammal spelare med ”Miffarna”. Det här var Malmö Redhawks Fyraåringstoppen, man hade ”sin egen” Uptothe Chapel med i loppet, fyra för Joakim Lövgren..
- Han hade tränat väldigt fint inför årsdebuten. Då blev det lite fel. Men i dag var han mycket fin och han är väldigt bra så han kan säkert sikta på dom stora årgångsloppen. Lite snöpligt att det plötsligt blev en lucka för Peter till slut, men vi lyckades hålla undan, sa Christoffer Eriksson efter sin andra seger för kvällen.
V86-värde 29 kronor.

Solvalla – V86-2
Tre hästar i stort sett på linje där segern gick till Merry Broline och Ulf Ohlsson. Petri Salmela-hästen spurtade från sen lucka från fjärde invändigt ner D.D.’s Perseverance och Giampaolo Poof.
V86-värde 223 kronor

Jägersro – V86-3
Från andraplats till vinst för Peter Untersteiner

Peter Untersteiner bytte ut andraplatsen i första V86 till vinst med Twin’s Zindy från Halmstadskollegan Svend Dyhrberg. Gled enkelt till spets och Peter höll sedan tufft tempo med hästen fint på bettet hela vägen. Höll säkert undan för Twin Peaks som gjorde det bra i dödens för Ken Ecce. Thomas Uhrberg förde Kendra Silvio till tredjeplatsen, kunde inte riktigt haka på vinnaren i mål från ryggen. Castellum sponsrade det här loppet.
- Jag körde henne för två starter sedan. Då gjorde hon ett bra lopp i skymundan. Svend sa att hon var lite ojämn, men han hade satt henne i fin ordning och hon öppnade riktigt bra, sa Peter Untersteiner.
V86-värde 740 kronor

Solvalla – V86-4
Nära, nära för Olympic Kronos och Stephanie J Werder att slå av storfavoriten Nantucket och Sofia Adolfsson som lett hela loppet. Stephanie serverade Kolgjini-hästen ett fint lopp i tredje invändigt och kom ut i början av sista sväng. Hade då en bra bit fram men Olympic Kronos avslutade starkt. Finfin segertid 1.11,8/1640a, samma tid för Olympic Kronos.
V86-värde 839 kronor

Jägersro – V86-5
Tysk tioodsare

Jörgen Sjunnesson gav tysk seger. Från tredje inner fick han lucka i slutsvängen med O’Sunday från tyske amatören Olaf Schröder och tiooddsaren O’Sunday sköt pilsnabbt till vinsten före Polycrates Face och Lutfi Kolgjini som hade massor sparat när han kom loss på upploppet från rygg ledane de Dracula Hornline till andraplatsen före Robros Brazza med Christoffer Eriksson, andra utvändigt. P&B Bilvårdscenter sponsrade loppet
V86-värde 2.920 kronor.

Solvalla – V86-6
Stefan Melander hade bästa hästen och satte sig lugn med Milligan’s School, en ny amerikan som gjorde sin andra Sverigestart. I ledningen Melanders andrahäst Dante U.S. och Erik Adielsson som fick släppa även andratplatsen till Björn Goop med Pampered Winner.
V86-värde 3.151 kronor

Jägersro – V86-7
"Heders-Harry" såg lysande ut

Kretsen kring hedershästen Harry Haythrow med amatören Johnny Johansson har satt 11-åringen i lysande skick igen. Peter Untersteiner körde och släppt spets till Västerboonthenews och Johnny Takter. Liftade med i rygg och även om Johnny gjorde allt för att hålla Harry instängd var han tvungen att köra för att inte bli slagen av hästarna som kom utifrån. När luckan kom 150 kvar sköt gamlingen till och fick fångat nioårige Västerboonthenews som höll undan för Tripolini V.P och Jeppe Juel från tredje utvändigt..
- Jag varnade lite för honom. Fick han bara ett fint lopp kunde han mycket väl vinna. Det får han ofta eftersom han är så startsnabb och när luckan kom sköt han till. Han har löpglädjen kvar och kan tävla ett bra tag till, sa Peter Untersteiner.
- Jägersro funkar bra. Nu fick han ett jättefint lopp, det är såna lopp han ska ha nu. Untersteiner sköter det här, sa Johnny Johansson.
V86-värde 64.708 kronor.

Solvalla – V86-8
Karl-Gösta Fylkings Minneslopp för lärlingar hade Valeur från Peter G Norman  och Sandra Nordemo som favoriter. Valeur hade väldigt långt fram sista bortre långsidan när han fick marschorder. Då mer eller mindre flög han fram i fjärde- och sedan tredjespår i sista sväng och fångade i rättan tid in Rite On Win och Mr Looba Looba som löpte dött lopp om andraplatsen.
V86-utdelning 8 rätt 90.228 kronor, 7 rätt 578 och 6 rätt 45 kronor.

Andra raka för Direktör Am och "Pilen"

Kvällen inleddes med att Direktör Am tog andra raka för Mikael Pilenberg och Jemi Racing HB:. Massor av galopp och störningar på vägen banade vägen för Direktör Am från sitt bakspår men Pilenberg har förstås inget att be om ursäkt. Direktör Am satt i spets efter 500 och vann på nya rekord 1.14,8 med god marginal till Slade H.H. och Preben Sövik från dödens och Maverick Dream med Niklas Robertsson från ryggen.
- Broms och brytningar och störningar. Jag trodde jag skulle ha problem att få min häst felfri. Men han bara pep igenom och jag kunde väl aldrig drömma om att sitta i ledningen. Ändå lite trögare idag än senast, jag fick sitta och peta på honom och försökte hålla ett jämnt tempo. Men 14,8 är ju bra. Jag har höga krav på honom, sa Pilenberg.

Bara två hästar som gjorde upp i första V4, andra loppet. Christoffer Eriksson till spets med Vamp Kronos från Jerry Riordan 1350 före mål. Christoffer drog upp tempot när slutsvängen närmade sig och höll säkert undan för favoriten Da Pepperboy med Peter Ingves som fick gå i dödens sedan Peter Untersteiner släppt spetsen till Christoffer. Calle Crown och Johan Untersteiner trea med Calle Crown, avhängd från andra ytter för Johan Untersteiner.
- Hon klev iväg bra och när jag kom före Peter så räknade jag med att bli släppt till spets. Sedan valde jag att dra på ordentligt 400 kvar och det är en riktigt, riktigt bra häst, sa Christoffer Eriksson om treåriga Vamp Kronos som ägs i Förenade Arabemiraten.

Confidence från danske uppfödaren, ägaren och amatörtränaren Peter Spengler är fortfarande obesegrad efter fyra starter. Andra raka på Jägersro i andra V4. Ken Ecce hittade fram i andra utvändigt varvet kvar, kunde sitta kvar tills det återstod 250 kvar och avgjorde sedan plättlätt före Prytzgo och Christoffer Eriksson från rygg ledande Ago Diva. Tredjeplatsen till Cheeky Schack och Markus Niklasson som fick gå utan rygg.
- En fin häst. Jag litade helt på honom och det blev rätt hela tiden. Vi kom fint till och jag var rätt säker på segern redan varvet kvar, sa Ken Ecce.

Sebastian M Nilsson försvarade innerspåret i v4-3 med Scorpion Kiss, släppte till Super Vategård och Kevin Oscarsson som kom snabbt från tillägg. Men enbart för att byta position direkt. Scorpion Kiss till ledningen och Super Vategård i rygg varifrån han kröp ut i andra utvändigt. ”Sibbe” drog undan i slutsvängen och höll sedan säkert – om Scorpion Kiss än skiftade lite i travet - till mål där Right Broline från dödens med Timo Nyman snodde andraplatsen från Gent Quattro och Francesco Ferracane som kommit fram i rygg på vinnaren. Vinnaren tränas av Lars I Nilsson och ägs av Stall Scorpio i Vimmerby.
- En trevlig bekantskap. Han är inte så tvärspeedig och jag ville vara med där framme hela vägen. Jag visste att Timo (Right Broline) var värste motståndaren och eftersom jag lyckades få hästen felfri i mål så kan han ju inte ha travat så illa, sa ”Sibbe” med ett smil.

Adrian Kolgjini avslutade V4 med Razzamatazz Face som tog andra raka. Hittade snabbt ut från innerspåret när Take A Toss och Peter Ingves susade till spetsen. Fram och kunde överta efter 500. Sedan såg Adrian Kolgjini till så att inte Take A Toss med speeden kvar kom ut förrän 75 före mål och det räckte för målfotoseger till Kolgjinistallet. Adrian kör nu som A-tränare och vann alltså direkt.
- Skönt att få göra det med en Face-häst, sa han.
- Hon har varit riktigt bra senaste tre loppen. Fick skor på sig idag och vi var väl lite tveksamma. Men det kändes faktiskt rätt säkert till slut, sa Adrian Kolgjini som fastställde V4-utdelningen till 636 kronor.
Trea bakom Take A Toss var Ibiza Nalan och Thomas Uhrberg.

Foto: Mikael Rosenquist / www.miromedia.nu

 

 

 

 

2017-05-17

Jägersro, Box 9506, 200 39 MALMÖ ~ Telefon: 040-671 82 00 ~ Fax: 040-671 82 50

Webbproduktion: Ahltorpmedia AB