Barack Face ohotad i Copenhagen Cup

Barack Face lekte hem Copenhagen Cup i årsdebuten och den femårige supertalangen såg ut som han var ute på en joggingtur.


–  Det är väldigt roligt att vinna ett klassiskt lopp som Copenhagen Cup. 20 år sedan pappa vann med Revenue, så det var dags, sa tränaren och kusken Adrian Kolgjini.
I strålande solsken avgjordes anrika Copenhagen Cup på idylliska travbanan Charlottenlund i Köpenhamn på söndagen och loppet blev en uppvisning av Barack Face.
Barack Face gjorde årsdebut och comeback efter nästan sju månaders frånvaro från tävlingsbanorna. Adrian Kolgjinis supertalang startade senast 14 oktober då han vann Europaderbyt.
Hustle Rain var snabbast bakom startbilen och tog ganska väntat ledningen men Barack Face var också med bra bakom startbilen och då valde Magnus A Djuse bakom Hustle Rain att släppa till favoriten.
Väl i ledningen hade Adrian Kolgjini full kontroll bakom Barack Face som såg fantastiskt fin ut i comebacken.  

– Det är en enorm genombrottshäst som har alla komponenter. Han kommer att klättra väldigt långt. Det är fantastiskt att ha en häst som är aktuell för alla lopp i världen, sa Adrian Kolgjini om sin stjärna.
Adrian Koljini har tidigare stängt dörren för Elitloppet redan i år.
– Han hade inte gjort bort sig, men... nej jag tror inte det men man vet aldrig. Vi har sagt vi ska sikta mot Åby World Grand Prix eller Margareta Wallenius-Klebergs Pokal på Solvalla.
Solvallas sportchef Anders Malmrot var på plats på Charlottenlund. Det blev ingen biljett för några av söndagens starthästar utan istället gick den tolfte rosa elitlopsbiljetten till Bengurion Jet och Alessandro Gocciadoro.
Hustle Rain såg lysande ut som tvåa men var förstås chanslös att hota i den snabba avslutningen bakom Barack Face. Trea blev Kagan från tredje invändigt.

Publicerad söndag 12 maj 2024.